Algemene informatie over onze eiken (parket)vloeren

Zoekt u een betaalbare eiken vloer of parketvloer?

Parketvloer eiken van Eikenvloerdelen.nlDe parketvloer is niet meer weg te denken in zowel een modern als in een klassiek interieur. Vooral de parketvloer gemaakt uit massieve of gelaagde Frans eiken vloerdelen is een geliefd product. Naast zijn warme karakter en schoonheid heeft de eiken parketvloer nog een aantal sterke punten:

 •    Eenvoudig (zelf) te leggen en te corrigeren bij schade
 •    Eenvoudig (zelf) te behandelen en te onderhouden
 •    Te combineren met vloerverwarming
 •    Duurzaam en hygiënisch

Daarnaast zijn de vloeren bestand tegen een stootje, waardoor deze geschikt is voor alle ruimtes en doeleinden. Een tijdloze vloer als deze is tevens geschikt voor elk interieur. Door zijn natuurlijke uitstraling brengt de vloer direct warmte en sfeer in de ruimte waar hij gelegd wordt.

Bewaren

Bewaren

Een scherpe offerte & gratis brochures ontvangen?

Ihr-eikennboden-Angebot

Wat betekent de term 'parket'?

Parket is de verzamelnaam voor 'verschillende soorten hardhouten vloeren die bestaan uit vloerdelen in eventueel verschillende formaten, waarmee volgens een bepaald systeem (bijvoorbeeld verlijmen of los zwevend leggen) een complete vloer gelegd kan worden:'de parketvloer.'

Dit kan een robuuste plankenvloer zijn, maar ook een verfijnde parketvloer bijna zonder noesten. Beide varianten vindt u bij ons alleen in de houtsoort eiken.

Parketvloeren uit massief Frans eiken behoren tot de categorie hardhouten vloeren. Deze vloeren zijn duurzaam en kunnen heel wat hebben. Ze slijten niet gemakkelijk, waardoor ze honderden jaren mee kunnen gaan. Echter, verkopen wij voor de liefhebber ook gelaagde vloeren met een eiken toplaag. Uiteraard zijn deze vloeren van dezelfde topkwaliteit als onze massief eiken vloeren!

Welke gradaties parket zijn mogelijk?

Uiteraard kan de vloer in verschillende gradaties besteld worden. Zo kunt u een vloer in een rustieke uitvoering bestellen, maar ook eventueel in een rustigere variant. Zo bieden wij partijen aan die minder rustiek zijn of zelfs vrijwel zonder noesten zijn. De gradaties zijn te onderscheiden in:

 • Rustiek:  ongestopt of gestopt en geschuurd
 • Superior: minder rustiek of bijna zonder noesten

business-1149630

Bewaren

Bewaren

Hoe zien de parketvloeren eruit?

 • De afzonderlijke vloerplanken zijn onbehandelde vloerdelen
 • Uit 100% massief Frans eiken of gelaagd in 11mm hoogwaardig berken met een 4mm dikke toplaag uit massief eiken. De vloerdelen zijn voornamelijk rustiek. Dat wil zeggen dat alles wat moeder natuur aan de boom geschonken heeft, terug te zien is in de vloer. Zo bevatten de planken gezonde noesten. Ook kan er soms kleurverschil, hart of spint in deze rustieke eiken vloerdelen zitten. Dit geeft de vloer juist zijn unieke karakter.
 • De vloerdelen zijn meestal gestopt en geschuurd. Dat wil zeggen dat de noesten al zijn opgevuld met een houtkit en ze nogmaals grondig zijn geschuurd. U kunt de vloer na het stofvrij maken dan direct gaan behandelen. Om aan de specifieke wens van de klant te voldoen, bieden wij uiteraard ook regelmatig partijen aan die nog niet gestopt zijn.
 • De vloerdelen zijn altijd aan 4-zijden voorzien van mes- en groefverbindingen.
 • Aan de lange zijden zit een smalle v-groef.
 • De onderzijde is voorzien van smalle spanningsgroeven.
 • De bovenzijde is altijd glad geschaafd.

Lengtes

Verder hebben de pakketten vloerplanken variabele lengtes vanaf ca. 40 cm tot ca. 220 cm en soms een uitschieter naar 250 cm. Uiteraard kan hier een marge inzitten aangezien het een natuurproduct betreft. Over het algemeen kan men zeggen: Hoe rustieker de vloer, hoe langer de vloerdelen. Als u naar onze producten gaat, dan ziet u bij ieder product een lengtespecificatie.

Breedtes

Uiteraard heeft u de keuze uit een groot aantal breedtes.

Let bij de breedte altijd op de verhouding tussen de grootte van de ruimte en de breedte van de vloerdelen. Een kleine ruimte heeft meer baat bij een smallere plank, terwijl bredere vloerdelen prachtig staan in een grotere ruimte. Echter blijft het kiezen van de breedte, ondanks de richtlijnen, een kwestie van smaak.

Een combinatie van breedtes is mogelijk, echter zorgt dit al snel voor een druk, onrustig beeld. In het geval van combineren kunt u het beste een zeer smal vloerdeel combineren met een breed vloerdelen, zodat er een groot contrast ontstaat. Dit geeft de vloer een speelse touch.

Diktes

Onze massief eiken parketvloer is verkrijgbaar in drie diktes:

 • Vloer 10mm dik
 • Vloer 15 mm dik
 • Vloer 20 mm dik

Bij een 20 mm dikke vloer heeft u het voordeel dat deze dik genoeg is om probleemloos een bredere maat te kiezen (tot ca. 22 cm). De 10 mm en 15 mm dikke vloer zal bij een te brede keuze sneller kunnen gaan schotelen. Verder wordt de 20 mm dikke vloer vanwege zijn dikte altijd aanbevolen voor woonruimtes en keukens, horecagelegenheden,dansvloeren etc., aangezien de belasting van de vloer daar meestal het grootst is. Wilt u een zeer brede vloer of heeft u vloerverwarming? Dan adviseren wij u ons gelaagd assortiment te bekijken. Wij voorzien u graag van advies op maat.

Massief eiken vloer in alle ruimtes

Door de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud is de massief eiken plankenvloer geschikt voor (bijna) elke ruimte en voor elke gelegenheid. Een top vloer dus! Hier vindt u enkele suggesties, bedoeld als eye-opener voor de veelvuldige mogelijkheden van massief eiken vloerdelen.

Massief eiken vloer in woonruimtes

Massief eiken vloerplanken kunt u probleemloos in elke woonruimte leggen. Deze robuuste vloer kan goed tegen een stootje. Enkele suggesties voor ruimtes waar een massief eiken vloer prachtig staat én een praktisch, hygiënisch alternatief is alle andere soorten vloerbedekking is de woonkamer, eetkamer, entree, slaapkamer, werkruimte, fitnessruimte, logeerkamer, zolder etc.

Misschien twijfelt u wanneer we u vertellen, dat deze stoere vloerplanken prachtig zullen staan in uw keuken, badkamer of kinderkamer. Bij deze nemen wij de twijfel graag bij u weg! Massief eiken parket kan, mits op de juiste manier behandeld, zeer eenvoudig gelegd worden in deze ruimtes waar vocht, vlekken en hygiëne een issue kunnen zijn. Onze hardwaxolieën beschermen uw vloer langdurig en optimaal tegen vocht en vlekken, waardoor de plankenvloer ook in deze 'moeilijke' ruimtes een echte eye-catcher kan worden. Zie ook 'Houten vloer behandelen'. Daarnaast adviseren wij de vloer altijd los zwevend te leggen, zodat u bij werking van het hout door b.v. vocht, de vloer altijd eenvoudig zelf kunt herstellen.

Massief eiken vloer commercieel

Uiteraard is de massief eiken vloer niet alleen geschikt voor woonruimtes. U kunt deze vloer ook perfect gebruiken voor commerciële doeleindes. De vloer enorm duurzaam en robuust, waardoor de keuze voor een eiken vloer altijd de juiste is. Door ook hier weer gebruik te maken van onze Blue Dolphin hardwaxolieën, maakt u de vloer geheel waterbestendig en vlekwerend. Ook is de hardwaxlaag veel krasbestendiger dan een lak.

Enkele suggesties voor het leggen van een commerciële massief eiken vloer:

 • Horecagelegenheden (restaurants, cafés, danszalen etc.)
 • Showrooms, winkels e.d. (Tijdelijke) stands (gemakkelijk op te pakken, indien los zwevend gelegd)
 • Dans- en fitnessvloeren
 • Kantoren en vergaderruimtes

Visgraatparket

Naast ons reguliere assortiment massief eiken vloerdelen, verkopen wij nu ook massief visgraatparket. Dit prachtige motief bestaat al honderden jaren en werd voornamelijk in kastelen en grote landhuizen gelegd. Deze visgraatvloer kunt u in diverse maten bestellen en u kunt deze vloer ook precies kleuren en behandelen zoals de reguliere massief eiken vloeren. Denk bijvoorbeeld eens aan dubbel gerookt of white wash. Zo krijgt deze eeuwenoude topper een heel modern jasje!

Bewaren

Naar onze producten:

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en acties van EikenVloerdelen via social media?