Hardwaxolie van Blue Dolphin

Behandel uw vloer met een hardwaxolie - natuurlijke schoonheid

eikenvloer-schoenen-kleinEen hardwax-olie is een kleurloze afwerking gebaseerd op een olie- en wascombinatie. Wij verkopen een speciale lijn genaamd Blue Dolphin. Deze is uitsluitend in parket-speciaalzaken te verkrijgen. Deze lijn wordt harder dan de gemiddelde hardwaxolie, waardoor het oppervlak slijtvaster en waterafstotender is.

De olie dringt diep in het hout en de wax zorgt ervoor dat het hout maximaal beschermd wordt. Doordat deze hardwax-olie bestaat uit plantaardige oliën en wassen behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling. De Hardwax-olie is gebaseerd op een open poriën structuur en is daardoor vochtregulerend en zeer waterbestendig. De hardwax-olie heeft een matte uitstraling maar is ook in zijdeglans te verkrijgen. Ook zijn er verschillende kleuren mogelijk. De hardwaxolie in kleurloos mat wordt het meeste gebruikt en wordt ook als meest eenvoudig aan te brengen en meest gemakkelijk te onderhouden beschouwd.

Hardwaxolie is op basis van 100% plantaardige oliën en wassen, die diep in het hout dringen en zo de natuurlijke eigenschappen van het hout bewaren. Zeer slijtvast, vuilafstotend, waterbestendig, zeer gemakkelijk aan te brengen en uiterst onderhoudsvriendelijk.

Deze hardwaxolie is onschadelijk voor mens en dier na droging.

Alleen een kleurloze hardwaxolie gebruiken voor uw vloer-geeft warmte en diepte aan uw vloer zonder te kleuren

U kunt de vloer voorzien van een kleur met een kleurolie van Blue Dolphin óf u kunt de vloer zo naturel mogelijk laten door deze uitsluitend te behandelen met een kleurloze hardwaxolie in mat of in zijdeglans. Het hout krijgt hierdoor een diepe, intense uitstraling zonder kleur toe te voegen. Prachtig, natuurlijk en easy-peasy in onderhoud. Daarnaast is het zeer eenvoudig zelf aan te brengen en naderhand eenvoudig zelf bij te werken.

Het oppervlak dient droog en vrij van vet, stof, verontreinigingen en oude was- of laklagen te zijn. Het kale hout NIET met water, vochtige of geïmpregneerde doek schoonmaken. Blue Dolphin Hardwax-olie is klaar voor gebruik: niet verdunnen en goed roeren.

  • De eerste laag dun aanbrengen en goed en zorgvuldig uitstrijken met een de vloerborstel (wij raden onze vloerborstel van natuurhaar 230 mm aan) of machinaal met een meerschijven borstelmachine (te huur bij b.v. Boels of Bo-rent).
  • De tweede laag idem aanbrengen als de eerste laag. Droogtijd minimaal 24 uur, daarna weer goed ventileren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kleurloos mat/zijdeglans naturel en kleurolie van Blue Dolphin