Kleurolie van Blue Dolphin

Kleurolie van Blue Dolphin - Trendy of juist tijdloos?

Indien u de vloer graag wilt voorzien van een trendy en intense kleur, dan kunt u als eerste laag een kleurolie van Blue Dolphin gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook bij de kleurkeuze voorzien wij u graag van advies.

Wij adviseren u om altijd eerste een proefstukje te maken alvorens de vloer te gaan behandelen.

Het hout moet schoon en droog en vrij van oude afwerk-lagen. Het kale hout NIET met water, vochtige of geïmpregneerde doek schoonmaken. Ook de Blue Dolphin kleurolie is gebruiksklaar: niet verdunnen en eerst goed omroeren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kleurolie eenvoudig (zelf) aanbrengen

  • De eerste laag Blue Dolphin Kleurolie dun en gelijkmatig in de richting van de nerf opbrengen met de vloerborstel. De overtollige kleurolie direct inwrijven met een katoenen, pluisvrije doek. De vloer is nu egaal en transparant ingekleurd. Droogtijd minimaal 24 uur, daarna goed ventileren.
  • De tweede laag met Blue Dolphin Hardwaxolie in mat of zijdeglans dun en gelijkmatig in de richting van de nerf aanbrengen met de vloerborstel. Droogtijd minimaal 24 uur, daarna weer goed ventileren. Het is niet mogelijk een vloer twee keer in een kleurolie te zetten, omdat het hout dan verzadigd raakt en geen Hardwax-olie meer kan opnemen.
  • De vloer heeft een uithardtijd van 14 dagen. Let er in deze periode op dat de vloer een beetje ontzien wordt.
  • In keukens, badkamers en horecagelegenheden wordt aanbevolen om niet te lang te wachten om de vloer na te behandelen met een laag transparante, kleurloze hardwaxolie. Op die manier beschermt u de vloer beter dan wanneer u te lang wacht met het opbrengen van deze beschermende laag. Verder kunt u de kleurloze, transparante hardwaxolie ook prima gebruiken om uw hardhouten aanrechtblad te behandelen (ook in 2 lagen) of om uw hardhouten, onbehandelde meubels te behandelen. Let op: maak altijd eerst een proef om te bepalen hoe de kleur uit komt te zien op uw meubels en/of aanrechtblad. Een kleurloze, transparante hardwaxolie maakt uw meubels en/of aanrechtblad bijna altijd één tot twee tinten donkerder!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Graag een gerookte vloer?

Wij roken onze vloeren niet! Waarom niet? Tijdens het rookproces wordt ammoniak gebruikt, een vreselijk agressief middel, wat de gezondheid (op de lange) termijn ernstig kan schaden. Toch zo'n prachtige gerookte look geven aan uw vloer? Blue Dolphin heeft een speciale lijn kleuren met een gerookt effect. Niet te onderscheiden van de originele gerookte vloer, maar dan niet schadelijk voor uw gezondheid. Kies bijvoorbeeld de prachtige tint Smoke White voor een rookeffect met een witte sluier. Daarnaast is ook deze kleurlijn eenvoudig (zelf) te onderhouden. Vraag ons ook hier gerust om advies!

Alle kleuren van Blue Dolphin