Lamelparket – Gelaagde eiken vloerdelen

Lamelparket - de mooie eikenvloer met duurzame lagen

Lamelparket zit ook in ons uitgebreide assortiment eiken vloerdelen. Een lamelparket oftewel multiplank, duoplankt of multivloer bestaat uit vloerdelen met een gelaagde structuur: een gelaagd parket. Dit betekent dat onze onbewerkte vloer een onderlaag van 11mm heeft van hoogwaardig berkenhout en een toplaag van 4mm van massief eiken. Onze geoliede Lamett Farm Vintage-Look vloeren hebben een toplaag van 3,5mm en een onderlaagmix van berken en vuren van 11,5mm. Door de lagen kan de vloer bij een geringere dikte een bredere breedte aan dan de massief eiken vloer.

Echter geldt ook bij de gelaagde vloer, dat hoe breder de vloer is, hoe sneller deze kan gaan schotelen. Ook wordt deze vloer graag gekozen in combinatie met vloerverwarming.
Check hier ook meteen al even onze info over vloerverwarming.
De temperatuur en luchtvochtigheid dienen ook bij de gelaagde vloerdelen in acht genomen te worden.

Ons lamelparket heeft een rustiek karakter, dat wil zeggen dat u alles wat moeder natuur aan de boom geschonken heeft, terugziet in de vloer. Lamett is zelfs nog extra verouderd en geborsteld. Zo bevatten de gelaagde planken mooie noesten, ook kan er soms kleurverschil, hart of spint in de planken zitten. Dit geeft het lamelparket zijn unieke karakter.

Gelaagd parket

Onze gelaagde vloerdelen zijn al gestopt en geschuurd, wat betekent dat de noesten al zijn opgevuld met een houtkit en ze nogmaals zijn gladgeschaafd, zodat u de vloer na het stofvrij maken direct kunt gaan behandelen met een goede beschermer zoals de hardwaxolie van Blue Dolphin.
De lamelparketvloeren zijn uiterst geschikt in horecagelegenheden, maar ook thuis in een woonkamer waar veel mensen en kinderen over te vloer komen.
Natuurlijk past deze vloer prachtig bij een interieur met een industriële touch, bij een eclectisch interieur of een landelijke inrichting. Ook baasjes van honden en katten zijn erg blij met de rustieke vloer, aangezien niet elk krasje of vlekje meteen zichtbaar is op deze vloer. De lamelparketvloer is tevens erg gemakkelijk te onderhouden.

Een lamelparket schuren?

Gelaagde vloerdelen schuren. Kan dat op den duur als het nodig zou zijn of als men een andere kleur zou willen? Ja, uiteraard kan de lamelvloer ook geschuurd worden. Dit is net zo goed mogelijk als bij een massief eiken vloer. Een vloer wordt slecht sporadisch geschuurd, waardoor u voldoende marge heeft in de toplaag. Bij de massief eiken vloer zou u uiteindelijk ook op de mes- en groefverbinding uitkomen. U kunt uw lamelparket dus met een gerust hart schuren en opnieuw behandelen mocht dat wenselijk zijn.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Maten

De vloerdelen zijn verkrijgbaar 15 mm dik. Vanwege de gelaagde structuur kunnen deze vloerdelen een flinke breedte aan bij een relatief geringe dikte. Ook worden deze vloerdelen graag ingezet bij een vloerverwarming, omdat de vloerdelen iets minder snel schotelen. Wij voorzien u graag van een professioneel advies. De onbehandelde vloerdelen hebben variabele lengtes per pakket vanaf vanaf ca. 2,10m, Lamett heeft een vaste lengte van 1,86m per plank. Uiteraard staan alle maten gespecificeerd bij elk product. Wij maken graag een offerte op maat voor u.

Bewaren

Bewaren

Bewaren