Uw vloer los zwevend leggen

Vloer los zwevend leggen

Wij raden altijd aan om een massief houten vloer los zwevend te leggen. Niet langer verlijmen of verschroeven: geknoei, priegelwerk en hoge kosten behoren nu definitief tot het verleden! Los zwevend leggen is gemakkelijk en bespaart veel tijd. Zelfs een leek is in staat op deze eenvoudige wijze een prachtige vloer te leggen. Daarnaast is de vloer eenvoudig te corrigeren bij schade of werking van het hout én is de vloer verhuisbaar.

De los zwevende legmethode is eenvoudig (zelf) uit te voeren

boden-lose-schwimmend-verlegenStap 1: Op de bestaande vloer van beton of hout wordt een ondervloer geplaatst. Dit is een foamlaag met een geluidsdemping en een vochtwering. Op uw bestaande onderconstructie (deze moet vlak zijn), wordt allereerst een vochtwerende en geluidsdempende ondervloer gelegd. Dit is een foamlaag die kleine oneffenheden zal opvangen. Deze foamlaag is eenvoudig te leggen door middel van een plakstrook. Als de oneffenheden in de onderconstructie groot zijn, bijvoorbeeld bij een overgang van beton- naar tegelvloer is het raadzaam een dubbele ondervloer te leggen. Geeft dit geen goed resultaat, dan moeten de oneffenheden geëgaliseerd worden met bv. Egaline.

Bij vloerverwarming adviseren wij een speciale thermosound ondervloer, die de warmte beter en sneller doorlaat dan de reguliere ondervloer. Geeft u daarom bij uw 'Offerte aanvraag' aan of u een vloerverwarming heeft.

Stap 2: De houten vloer wordt los gelegd op de foamlaag. Onze vloerdelen hebben geen kliksysteem, maar door de mes en groef verbinding wordt deze in verband gehouden zonder te verlijmen. Onze vloerdelen hebben geen kliksysteem.

Stap 3: De vloer wordt daarna met stalen spanveren tussen de wanden opgespannen. Verlijmen is in dit geval in zijn geheel niet nodig. Uiteraard kunt u bij het parket leggen ook voor kiezen uw vloer te verlijmen of verschroeven.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en acties van EikenVloerdelen via social media?

Acclimatiseren

Een massief eiken vloer zal altijd gaan uitzetten en/of inkrimpen door verandering van luchtvochtigheid en temperatuur. Het is daarom verstandig uw vloerdelen voor het leggen een tijdje te laten acclimatiseren. De duur van het acclimatiseren van de eikenvloer is afhankelijk van de omstandigheden. Vraagt u gerust om advies. Het verschil in luchtvochtigheid en temperatuur tijdens transport, productieruimte en de legruimte (voornamelijk in de winterperiode) is groot. Wanneer het hout in uw woning wordt opgeslagen dan is het van zeer groot belang dat de pakken niet in een tochtige of vochtige ruimte komen te staan. Ook is het aan te raden om de verwarming niet aan te zetten in de ruimte waar het hout wordt opgeslagen. Schotelen kan het gevolg zijn. Zijn de wanden in de ruimte net gestuukt, dan staan ze altijd vocht af. Sla het hout dan ook niet in deze ruimte op en wacht zeer zeker met het leggen van de vloer totdat de ruimte droog is. Let u er ook altijd op, dat de pas gestorte betonvloer goed droog is en ook de eventuele pas geschilderde muren droog zijn.

Het los zwevende legsysteem zorgt er ook voor dat de vloer altijd kan worden gecorrigeerd in geval van eventuele (water)schade of bij het eventueel bol gaan staan van de vloer. Dit is niet meer mogelijk indien de vloer verlijmd of vastgeschroefd is.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Klemmensysteem

Hout heeft ruimte nodig om te werken. Daarom moet de gehele vloer ongeveer 1,5 cm van de kant worden gelegd.
Spiesjes of afstandsblokjes van ca 1.5 cm tegen de muur leggen geeft het beste resultaat. In deze ruimte worden na het leggen van de vloer de klemmen gezet (stalen spanveren), die de vloer rondom optimaal op spanning houden.     
Aan de lange zijden van de vloer wordt iedere 60cm-70cm een klem geplaatst. Over de kopse kanten wordt de rest van de klemmen verdeeld, steeds op de scheiding van de planken. Uiteraard haalt u de afstandsblokjes na het plaatsen van de klemmen pas eruit.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een scherpe offerte & brochures aanvragen?

Ihr-eikennboden-Angebot

Vraagt u gerust naar ons legadvies:

Ik zou graag een legadvies willen ontvangen.

 

Verificatie